Jaki ekspres do kawy wybrać do biura i gastronomii?

Zarówno w biurze, jak i dowolnym obiekcie gastronomicznym, podczas parzenia kawy liczy się spora wydajność urządzenia, profesjonalizm, a także smak oraz dowolność możliwości przygotowania kawy. Czy w ofercie ekspresów La Cimbali znajdziemy ekspres, który spełni tak wygórowane oczekiwania? Opinie zadowolonych użytkowników wskazują, że tak.

Nie ma nic lepszego, wyrazistego, czy bardziej pysznego, jak kawa zaserwowana o różnych porach dnia i z ekspresu parzącego ją w odpowiednich do tego warunkach. O tym, czy kawa zasługuje na uznanie decyduje jej smak, czy aromat. A warto pamiętać, że prestiżowy napój uzyskamy wyłącznie z tych ekspresów, które kwalifikują się do profesjonalnego parzenia kawy.

O wyborze dobrego ekspresu do kawy nie rzadko decyduje renoma urządzenia lub wiedza baristów, zatrudnionych w konkretnym miejscu. W gastronomii należy bowiem dołożyć wszelkich starań, by urządzenie do parzenia kawy cechowały określone wyznaczniki. Jak w tym wszystkim odnajdują się profesjonalne ekspresy do parzenia kawy La Cimbali?

Ekspresy La Cimbali do biura – dlaczego warto na nie postawić?

Wyposażając biuro lub lokal użytkowy nie stawiaj na produkty o niepewnym pochodzeniu lub niedostatecznej opinii. Dużo lepiej sięgać po urządzenia wiodących producentów i na tyle sprawdzone przez innych, by śmiało mogły być użytkowane także w Twojej działalności. La Cimbali posiada w swojej ofercie różnorodne urządzenia, a każde z nich można śmiało zastosować w określonej branży gastronomicznej.

Jednym z takich ekspresów do kawy będzie model M1, czyli superautomatyczne urządzenie, którego wydajność określa się na mniej więcej 150 filiżanek dziennie. Do biura sprawdzi się zatem idealnie, szczególnie, że ma dość kompaktowe rozmiary i nie zajmie zbyt dużo miejsca. Ten model jest łatwy w użyciu, a wszystkie zaserwowane z niego napary cechuje najwyższa jakość.

La Cimbali w gastronomii – sprawdź te modele!

Innym ciekawym modelem ekspresu od La Cimbali idealnym do gastronomii będzie urządzenie M100, który jest symbolem kawy espresso. Pięknie się prezentuje, a dodatkowo to urządzenie jest naprawdę wydajne.

Najnowszy model jest ergonomiczny, ma ciekawy interfejs, a oferowane napoje podaje zawsze z dbałością o najwyższą jakość. Sercem maszyny jest system termiczny z elastycznym dozowaniem, jak również profilem sensorycznym. Kawę w tym ekspresie przygotujesz uwzględniając konieczność dostosowania różnej temperatury, czy czasu parzenia. Sprawdzi się natomiast zarówno przy serwowaniu espresso, jak i do przygotowywania długich napojów, takich jak café crème, francuska kawa i wszystkie inne espresso.

Dlaczego bariści uwielbiają ten ekspres? Przede wszystkim za oryginalne opcje personalizacji, którym trudno się oprzeć. Ekspres dostępny jest bowiem w różnych wariantach kolorystycznych oraz z innymi interfejsami.

Kropką nad i są ponadto ekskluzywne akcesoria wykonane ze stali nierdzewnej.

Pamiętaj, że tylko wybór profesjonalnego ekspresu do kawy zapewni Ci komfort przygotowywania napoju najwyższych lotów. Podczas doboru urządzenia kilka razy skonfrontuj zatem swój wybór z koniecznymi cechami urządzenia. W ofercie La Cimbali znajdziesz modele, które zagwarantują Ci wysoką jakość i wydajność jednocześnie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *